fredag, mars 18, 2011

Birken

Et årlig skirenn mellom Rena og Lillehammer. I morgen arrangeres nummer 74 i rekken av det 54 kilometer lange klassisk skirennet. Så langt høres alt fint og flott ut. Et litt langt turrenn over et fjell som skal  være til minne om Birkebeinerne som bar Håkon Haakonsen over fjellet i 1206. Så fint at man kan markere en slik historisk begivenhet med et skirenn. *tommel opp*

MEN Birken har gått helt av skaftet. Vel, det er kanskje ikke Birken det er noe feil med, men folka som deltar. Mange av disse har fullstendig gått av skaftet. Næringslivstopper og meningmann bruker titusenvis av kroner på ski, staver, glider, pulver, strykjern, trikot med mere. Kvinnelige ektefeller referere til seg selv som Birkenenker. Hele vinteren har han trent mot dette. Seeding-renn skal gås. Er man seriøs kan man ikke starte bak i køen sammen med den gemene hop!

Men hvem er denne mannen? I følge E24 er han:
Han er en mann med høyere utdanning, 22% trener i arbidestiden, 18% tjener over 800 000 i året, han kommer fra Oslo, Akershus eller Sør-Trøndelag og 16% betaler ikke startavgiften selv.
E24 kunne gikk til og med så langt som å advare mot Birkebeiner-lederskap i fjor.

Jeg kaller dette massesuggesjon. Og det er bare trist. Hva faen er poenget med å betale penger for å få gå i kø fra Rena til Lillehammer. Det er sikkert mulig å gå distansen andre helger i året. Gratis!

Nei takk.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra artikkel!

Her er vårt skråsyn på birken:
http://screensailor.com/2011/01/11/bitre-birkenrappere-skuffet-over-at-birkebeinermilj%c3%b8et-er-mer-opptatt-av-l%c3%b8ypeprofil-og-sm%c3%b8retips-enn-musikk/